Fødevaresikkerhed og fødevarehygiejne
Frisk mad er et must
Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad opfordrer på ingen måde til at mennesker spiser, tilbereder eller videregiver gammel og fordærvet mad. Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad kan heller ikke tage ansvar for den mad, der er blevet tilberedt eller videregivet som følge af inspiration fra vores hjemmeside.
Det er et absolut must, at madresterne skal være 100% friske og korrekt nedkølede. Her er vejledningen fra Fødevarestyrelsen m.fl., som kan hjælpe dig:
Miljøstyrelsen om ”sidste anvendelsesdato” og ”mindst holdbar til”
http://www.brugmerespildmindre.dk/vaer-opmaerksom-pa-holdbarheds-maerkningen
Fødevarestyrelsen: Tjek Datoen - Sådan kender du forskel på ”sidste anvendelsesdato” og ”mindst holdbar til”/"bedst før" http://www.tjekdatoen.dk
Fødevareministeriet om fødevaresikkerhed
http://fvm.dk/foedevarer/indsatsomraader/foedevaresikkerhed/
Fødevarestyrelsen om fødevarehygiejne
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/2005223.pdf http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/2005212.pdf
http://www.madklassen.dk/om_dig_og_din_mad/Bakterier_i_maden/Holdbarhed/forside.htm
Fødevarestyrelsens leksikonside om madspild http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Madspild.aspx
Fødevarestyrelsen om genbrug af madrester http://www.altomkost.dk/Inspiration/I_koekkenet/genbrug_af_madrester/forside.htm
Fødevarestyrelsen om mugne fødevarer
http://www.altomkost.dk/Inspiration/I_koekkenet/Mugne_foedevarer/Forside.htm
Fødevarestyrelsen om indpakning af fødevarer http://www.altomkost.dk/Inspiration/I_koekkenet/Indpakning_af_foedevarer/forside.htm
Madens holdbarhed i fryseren http://samvirke.dk/mad/raad-og-tips/faa-styr-paa-fryser.html
11 fødevarer, du godt må spise, selvom datoen er overskredet http://samvirke.dk/forbrug/gallerier/foedevarer-godt-maa-spise-selvom-datoen-overskredet.html
Her er maden, der holder evigt http://sondagsavisen.dk/madogsundhed/2015-03-12-her-er-maden-der-holder-evigt/
Så længe kan dine rester holde sig http://go.tv2.dk/2014-03-27-så-længe-kan-dine-rester-holde-sig
Mange fødevarer holder længere, end vi tror http://sondagsavisen.dk/2014/12/mange-fodevarer-holder-langere-end-vi-tror.aspx http://digital.sondagsavisen.dk/publication/b8a5d66f#/b8a5d66f/16
Syv gode råd om nedfrysning af mad http://www.dr.dk/levnu/mad/syv-gode-raad-om-nedfrysning-af-mad
Kan man skære mug væk? http://samvirke.dk/mad/brevkasse/kan-skaere-mug-vaek.html
Hvornår skal muggen frugt kasseres? http://samvirke.dk/mad/brevkasse/hvornaar-muggen-frugt-kasseres.html
”Mindst holdbar til” betyder ikke ”Smid mig ud!” http://www.dagens.dk/forbrug/mindst-holdbar-til-betyder-ikke-smid-mig-ud
8 råd: Sådan opbevarer du bedst din mad http://go.tv2.dk/articlemad/id-65224960:8-råd-sådan-opbevarer-du-bedst-din-mad.html
Sådan sikrer du dig mod fordærvet mad http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE1073389/saadan-sikrer-du-dig-mod-fordaervet-mad/
Sådan kan du genbruge aftensmaden uden at blive syg http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadguide/ECE1247506/guide-saadan-kan-du-genbruge-aftensmaden-uden-at-blive-syg/
Om genopvarmning af spinat og persille http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE708275/varm-bare-spinat-og-persille-op-igen
Sådan får du frugt og grønt til at holde sig længere
http://politiken.dk/tjek/guider/ECE1257207/saadan-faar-du-frugt-og-groent-til-at-holde-sig-laengere/
Guide om nedkøling af maden og resterne http://sondagsavisen.dk/2012/16/dine-madrester-kan-gore-dig-syg.aspx
Ren besked om hygiejne og madvarer http://www.statensnet.dk/pligtarkiv/fremvis.pl?vaerkid=487&reprid=0&filid=475&iarkiv=1#holdbar
Om den rigtige temperatur i køleskabet http://www.koel-guiden.dk/guides/koeleskabe-den-rigtige-temperatur.asp
Gode råd om frysere http://www.ens.dk/forbruger/el/koel-og-frys/frysere
Tips om opbevaring og håndtering, der sikrer, at dine madvarer holder længere http://goo.gl/S7zQcJ
Hvis der er grøn pels på maden, skal det hele smides ud http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/ECE1972016/foedevareekspert-advarer-hvis-der-er-groen-pels-paa-maden-skal-det-hele-smides-ud/
Fødevarestyrelsen om privat madlavning og fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen http://goo.gl/T0jRk
Fødevarestyrelsen om stalddørssalg http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stalddoerssalg.aspx
Vejledning fra EU: ”mindst holdbar til” og ”sidste anvendelsesdato” http://ec.europa.eu/food/food/sustainability/docs/best_before_da.pdf
Om fødevaresikkerhed fra Love Food Hate Waste http://www.lovefoodhatewaste.nsw.gov.au/portals/0/toolkit/Food-Donation-Toolkit.pdf
Alt om kost
http://altomkost.dk/fakta/madspild/
Råvareguiden
http://www.raavareguiden.dk
Retsinformation
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=31582
|